Bluetooth oortjes

We schreven er al vaker over, hoe vermaak je jezelf tijdens een urenlange training. Voor de groot deel van de hardlopers is muziek een uitkomst. Een lekkere beat in de oortjes kan ervoor zorgen dat de uren voorbij vliegen.

Ook zijn podcasts in opkomst. Gesprekken/interviews over allerhande onderwerpen. Zoek een onderwerp dat jou interesseert en je hebt een heerlijk afleiding onderweg. Je steekt er vaak nog wat van op ook! Voor de liefhebbers hebben wij een lijstje samengesteld van 4 populaire Nederlandse podcasts over hardlopen. Deze vind je hier: Podcasts hardlopen.

Hoe neem je muziek mee?

De tijd van de walkman ligt al even achter ons. De technologie heeft niet stilgestaan en voor de hardlopers zijn er nu 2 goede keuzes: Via de telefoon, of via een horloge.

Telefoon

Een telefoon heeft nagenoeg iedereen op zak en met apps als Spotify zijn nagenoeg alle muziek en podcasts beschikbaar om te streamen. Het enige nadeel is dat je wel je telefoon moet meenemen.

Horloge

Welke ultraloper heeft er nou geen fancy GPS horloge?! Steeds meer horloges zijn ook geschikt als muziekdrager. De Garmin 245 music bijvoorbeeld. Met dit horloge kan je via Spotify muziek/podcasts luisteren onderweg. Geen telefoon meer nodig, enkel het horloge. Ideaal als je even niet bereikbaar wilt zijn, maar graag wat luistert onderweg.

Garmin forerunner 245 music
Klik op de afbeelding voor de productpagina

Bluetooth oortjes

Uiteraard heb je ook oortjes nodig om de muziek, of podcasts te kunnen luisteren. Bluetooth oortjes zijn zeer geschikt om mee hard te lopen. De muziek/podcast wordt via bluetooth naar de oortjes verzonden en zodoende heb je geen oortjes met draad meer nodig. Die draadjes zitten alleen maar in de weg, of zwiepen bij elke stap die je zet heen en weer.

Voordelen Bluetooth oortjes

  • Geen bedrading. Het snoer door de war, het snoer dat vastzit, waardoor je de oortjes uit je oren trekt. Snoertjes zorgen voor een hoop irritatie, irritatie dat je tijdens een ultra niet kan gebruiken.
  • Gebruikersgemak. Aanzetten en de oortjes koppelen automatisch met je horloge/telefoon. Het volume pas je via de oortjes aan, dus niet meer graaien naar je telefoon om de muziek zachter/harder te zetten.
  • Lichtgewicht.

Nadelen Bluetooth oortjes

  • Prijs. De prijs ligt over het algemeen hoger dan voor oortjes die bedraad zijn. En dat is natuurlijk ook logisch. Er zit bij draadloze oortjes meer techniek in de oortjes verwerkt en de batterij.
  • Batterijduur. Omdat de oortjes draadloos zijn is er een batterij nodig voor de stroomvoorziening. De meeste draadloze oortjes gaan minimaal 5/6 uur mee, maar afhankelijk van jouw plannen zal je goed moeten kijken welke draadloze oortjes voor jou geschikt zijn. Voor een lange duurloop van 5/6 uurtjes zijn heel veel draadloze oortjes geschikt. Maar wil je een 12 uursloop met muziek lopen, dan wordt de keuze beperkt.

Populaire bluetooth oortjes

Wij hebben 3 verschillende bluetooth oortjes voor je op een rijtje gezet. Stuk voor stuk populaire oortjes onder hardlopers, waarbij we goed hebben gekeken naar de batterijduur en het pascomfort.

Aftershokz Aeropex
€157
Batterijduur: 8 uur
Waterdicht
Bone construction, hierdoor krijg je ook omgevingsgeluid mee, ipv alleen muziek
Jaybird Tarah Pro
€159
Batterijduur: 14 uur
Waterdicht
De batterijduur van 14 uur is voldoende om menig ultra uit te lopen. Eventueel kan je de oortjes daarna nog opladen, waarbij 5 minuten aan de lader voldoende is voor 2 uur luisteren.
JBL Endurace Sprint
€44,99
Batterijduur: 8 uur
Waterdicht.
Een lange batterijduur voor een lage prijs. Dit is terug te horen in de geluidskwaliteit, dus vraag jezelf af hoe belangrijk je dat vindt.
Bluetooth oortjes

Ook voor ultralopers zijn er dus voldoende mogelijkheden om lekker met muziek de training of wedstrijd te lopen. Zeker de Jaybird Tarah Pro springt eruit met een batterijduur van 14 uur! Dat moet toch voldoende zijn voor een ultra met 3 cijferige kilometers!!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *