Garmin Fenix 6

Ongetwijfeld de populairste hardloophorloges onder ultralopers: de Garmin Fenix 6 serie. Inmiddels zijn we alweer toe aan Garmin Fenix 6. Met de keuze uit 3 modellen: de 6S, 6 en 6X.

Garmin Fenix 6

Daarnaast is er ook nog de keuze uit de Pro editie en voor de 6X zelfs de Pro Solar. Kortom er zijn nogal wat opties wanneer je een Garmin Fenix 6 wilt aanschaffen. Daarom hebben we hieronder een overzicht gemaakt, zodat de verschillen duidelijk worden en jij de juiste keuze kunt maken!

Garmin Fenix 6S
€587,00
42mm behuizing
30,4mm scherm
GPS 25 uur
 
 
Garmin Fenix 6S Pro
€646,00
42mm behuizing
30,4mm scherm
GPS 25 uur
DLC-coating behuizing
Muziek
Garmin Fenix 6
€599,00
47mm behuizing
33mm scherm
GPS 36 uur
 
 
Garmin Fenix 6 Pro
€699,00
47mm behuizing
33mm scherm
GPS 36 uur
DLC-coating behuizing
Muziek
Garmin Fenix 6X Pro
€748,00
51mm behuizing
35,56mm scherm
GPS 60 uur
DLC-coating behuizing
Muziek

De Garmin Fenix 6X Pro is er dan ook nog in de Solar editie verkrijgbaar. Dit horloge is voorzien van een speciale lens waardoor de batterij wordt opgeladen door zonlicht. Garmin claimt 6 uur bovenop de 60 uur met GPS, wanneer het horloge in de zon wordt gedragen (50000 lux). Deze uitvoering is hier te bestellen: Garmin Fenix Pro Solar Editie

De Garmin Fenix 6S, Garmin Fenix 6 en Garmin Fenix 6X zijn daarnaast ook nog te verkrijgen met Sapphire Glass. Een extra krasbestendig glas, waardoor het horloge nog beter beschermd is tegen krassen en stoten. Afhankelijk van het model komt er ongeveer €150 bovenop de normale prijs van het model.

Overige features van de Garmin Fenix 6

De 6S en 6 hebben geen kaarten geïnstalleerd op het horloge.

Alle modellen hebben PulseOx. Deze sensor meet het zuurstof in je bloed. Met name in de bergen kan dit belangrijke informatie voor je zijn. De PulseOX wordt tevens gebruik voor hartslagregistratie tijdens het zwemmen.

De Pro versies zijn voorzien van apps om muziek af te spelen (waaronder Spotify).

Bij de batterijduur met GPS zijn we uitgegaan van de meest accurate manier. Immers willen we de gegevens zo gedetailleerd mogelijk. De modellen bieden allemaal minder accurate standen, waardoor de batterijduur kan worden verlengd.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *